Σουφλέ πατάτας με τρία τυριά
Υλικά:
6 πατάτες βρασμένες
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι τυρί τσένταρ τριμμένο
1 ποτήρι τυρί μοτσαρέλλα τριμμένο
1/2 ποτήρι τυρί παρμεζάνα
4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 αβγά
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι αφού πρώτα τις βράσουμε σε αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε το γάλα, τα τυριά, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Χωρίζουμε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μείγμα της πατάτας. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με σύρμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο pyrex και πασπαλίζουμε αυτό με λίγη καπήρα για να μην κολλήσει το σουφλέ μας. Αδειάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Σερβίρετε ζεστό.
Καλή σας όρεξη!! Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου