Κοτόπουλο κινέζικο
Υλικά:
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
200gr σιταροπούλα
200gr μανιτάρια σε φέτες
450gr mixed vegetables
1 ζωμό κότας
1 κουταλιά λάδι
Για τη μαρινάδα
1 κουταλιά sesame oil
2 κουτάλια Worcester sause
3 κουτάλια soya sause
1 κουταλιά corn flour
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη βάζετε το κοτόπουλο στην μαρινάδα (ή 2 με 3 ώρες πριν το μαγειρέψετε). Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά περίπου και βάζετε τα υπόλοιπα λαχανικά. Ανακατεύετε για 2 - 3 λεπτά και τα βγάζετε. Βάζετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Διαλύετε το ζωμό με λίγο νερό και το βάζετε στο κοτόπουλο. Προσθέτετε τα λαχανικά και τα αφήνετε όλα να ψηθούν. Διαλύετε το corn flour σε λίγο νερό και το βάζετε στο φαγητό όταν είναι έτοιμο. Ανακατεύετε για 2 λεπτά και σβήνετε. Σερβίρετε με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου