Στρούντελ μήλου
Υλικά
Για στρούντελ
9 φύλλα μπακλαβά
50 gr βούτυρο αλατισμένο, λιωμένο
9 φύλλα μπακλαβά
50 gr βούτυρο αλατισμένο, λιωμένο
Γέμιση
400 gr καθαρισμένα μήλα (2 μήλα περίπου), κομμένα σε μικρούς κύβους
25 gr αλεσμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού
Τον χυμό από ½ λεμόνι
50 gr καφέ ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
1/4 κουταλάκι γαρίφαλα αλεσμένα
l 1/4 κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
50 gr σταφίδες
Ζάχαρη άχνη για να πασπαλίσουμε το γλυκό
400 gr καθαρισμένα μήλα (2 μήλα περίπου), κομμένα σε μικρούς κύβους
25 gr αλεσμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού
Τον χυμό από ½ λεμόνι
50 gr καφέ ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
1/4 κουταλάκι γαρίφαλα αλεσμένα
l 1/4 κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
50 gr σταφίδες
Ζάχαρη άχνη για να πασπαλίσουμε το γλυκό
Στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόχαρτο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Σ’ έναν πάγκο εργασίας τοποθετούμε 3 φύλλα μπακλαβά και τ’ αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε ακόμα 3 φύλλα μπακλαβά και τ’ αλείφουμε με ακόμα λίγο βούτυρο. Τελειώνουμε με τα τελευταία 3 φύλλα και αλείφουμε με ακόμα λίγο βούτυρο.
Στο κέντρο των απλωμένων φύλλων τοποθετούμε το μείγμα μήλου και τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα μακρόστενο ρολό. Αλείφουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και διπλώνουμε τις άκρες.
Βάζουμε το γλυκό προσεκτικά στη λαμαρίνα και το ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά μέχρι το γλυκό να ροδίσει.
Πασπαλίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε ζεστό με παγωτό βανίλια ή custard .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου