ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Σπαγγέτι Θαλασσινών
Υλικά
500 gr μακαρόνια
200 gr μύδια
8-9 γαρίδες (μέτριο μέγεθος)
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ ποτήρι χυμό ντομάτας
4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε καλά και πλένετε τα μύδια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια και μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού τους τα στραγγίζετε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε για 2 λεπτά και προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες.
Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Τα μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά. 
Στη συνέχεια προσθέτετε στα θαλασσινά τα μακαρόνια και ανακατεύετε. Βράζετε ακόμη 2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου