Αφράτα κρουασάν με γέμιση σοκολάτας
1 ποτήρι γάλα
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλιά της σούπας αμμωνία ή σόδα
1 ποτήρι βούτυρο
2 ποτήρια ζάχαρη
Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής όσο πάρει
Ενώνουμε απαλά όλα τα υλικά αφού πρώτα διαλύσουμε την αμμωνία μέσα στο χυμό πορτοκάλι για να αφρίσει. Κάνουμε μία ζύμη ελαστική. Παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη ή ανοίγουμε μεγαλύτερα κομμάτια σε φύλλο, γεμίζουμε με νουτέλα και τα κλείνουμε σε σχήμα κρουασάν ή σαν τυροπιτάκια. Προσοχή γιατί φουσκώνουν πάρα πολύ. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου