ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015


Βοδινό στρογκανόφ με ρύζι πασμάτι
Υλικά
500 gr βοδινό σε λεπτές φέτες
250 gr ρύζι πασμάτι
2 κουτάλια σούπας πάπρικα
1 κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες
250 gr μανιτάρια κομμένα σε φέτες
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 gr γιαούρτι στραγγιστό
4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
2 κουτάλια σούπας βούτυρο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη πάπρικα με το αλεύρι σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα το κρέας και το ανακατεύουμε να καλυφθεί από παντού. Βράζουμε το ρύζι για 13 λεπτά σε αλατισμένο νερό ώστε να είναι έτοιμο για το φαγητό. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το το βούτυρο και τα 2 κουτάλια σούπας από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 6 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να είναι μαλακά. Αδειάζουμε το τηγάνι και τα φυλάμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και αυξάνουμε τη θερμοκρασία πριν ρίξουμε το κρέας. Σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα παντού και χαμηλώνοντας τη φωτιά ρίχνουμε μέσα ξανά το μείγμα με τα μανιτάρια. Ρίχνουμε και το γιαούρτι και περιμένουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά ώστε να βράσει απαλά για 2 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο ρύζι και γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου