Κοτόπουλο με μανιτάρια και τυριά στο φούρνο
Υλικά 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
200 gr μανιτάρια κομμένα σε χονδρές φέτες
1 ντομάτα σε πολύ λεπτές φέτες
2 πράσινες πιπεριές σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κουταλιά σούπας ντοματόπαστα + 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
2 ποτήρια τυριά κίτρινα ανάμεικτα τριμμένα (τσένταρ, γκούντα, ένταμ)
Εκτέλεση
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σοταρετε σε
ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι μέχρι να “γυαλίσει” ελαφρώς.
Προσθέτετε τις πιπεριές και τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι. Τα
σοτάρετε για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε
το μανιτάρια, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου.
Βάζετε στο τηγάνι και τη ντοματόπαστα με τη ζάχαρη και ανακατεύετε να “βγάλει”
τη γεύση και το άρωμά του. Προσθέτετε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό, κλείνετε το καπάκι
και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου μέχρι να βρει τα
υγρά του. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο
στου 190 βαθμούς. Μόλις είναι έτοιμο το
μείγμα σε ένα ταψί. Κόβετε τη ντομάτα σε λεπτές φέτες και τις προσθέτετε πάνω
από το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με τα τριμμένα κίτρινα τυριά και σκεπάζετε το
ταψί με αλουμινόχαρτο. Τα βάζετε στο φούρνο
και ψήνετε για 10 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 10 ακόμα λεπτά. Σερβίρετε
ζεστό το φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου