Εύκολο γλυκό με φράουλες
Υλικά:
12 Μπισκότα σαβουαγιάρ
500 gr Φρέσκες φράουλες
9 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη(χωρισμένες 4 + 5 κουταλιές)
2 κουτάλια σούπας Λικέρ φράουλα ή κονιάκ (προαιρετικό)
400 ml Κρέμα γάλακτος
1 Βανίλια
3 σοκολάτες Flake σπασμένες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Στρώνετε σε ένα μπολ τα σαβουαγιάρ. Αν χρειάζεται τα κόβετε μικρότερα κομμάτια για να καλύψετε όλο τον πάτο. Πλένετε τις φράουλες και βάζετε τις μισές σε blender μαζί με τις 4 κουταλιές άχνη και τις χτυπάτε να γίνουν πουρές. Δοκιμάζετε κι αν χρειάζετε προσθέτετε κι άλλη λίγη ζάχαρη. Προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε. Με κουτάλι μοιράζετε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τα σαβουαγιάρ. Βάζετε στο μπολ του μίξερ την κρέμα και χτυπάτε δυνατά, ενώ σταδιακά προσθέτετε τις 5 κουταλιές ζάχαρη και την βανίλια. Ανάλογα με το γούστο σας μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ζάχαρη. Όταν η σαντιγί σφίξει, σταματάτε το χτύπημα. Κράτατε από τις φράουλες που έμειναν 1 - 2 για γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβετε. Τις προσθέτετε στη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά. Αδειάζετε τη σαντιγί στο μπολ, πάνω από τα μπισκότα.
Πασπαλίζετε με την τριμμένη σοκολάτα και τις φράουλες που κρατήσατε. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο, μέχρι να το σερβίρετε. Καλύτερα να μείνει μερικές ώρες για να τραβήξουν καλά τα σαβουαγιάρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου