Γλυκό από Ζάκυνθο
Υλικά:1 κουτί Φρυγανιές
550 gr γάλα φρέσκο
5-6 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
καρυδόψυχα τριμμένη ή αμύγδαλο φιλέ
για την σαντιγύ
1 φάκελο Garni (Γιώτης)
200 gr γάλα
για
το σιρόπι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη1 1/2 ποτήρι νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
Σε ενα κατσαρολάκι βράζουμε για 1- 2 λεπτά τα υλικά για
το σιρόπι. Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα πυρέξ
και τις περιχύνουμε με το μισό
σιρόπι και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το άνθος
αραβοσίτου, την ζάχαρη, το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν ανακατευοντας
συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Σκεπάζουμε τις φρυγανιές με την κρέμα,
βάζουμε άλλη μια στρώση φρυγανιές, τις σιροπιάζουμε και πασπαλίζουμε πάλι με
λίγη κανέλα. Χτυπάμε με το μίξερ τον περιεχόμενο του φακέλου Garni με το γάλα
μέχρι να γίνουν σαντιγί και την απλώνουμε πάνω απο την κρέμα. Πασπαλίζουμε με
την καρυδόψιχα ή το αμύγδαλο φιλέ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον
για 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου