ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015


Trifle με μήλο και μπισκότο

Υλικά
5 μεγάλα μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
1/2  ποτήρι  μέλι
1/2 ποτήρι νερό
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
1/4 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
225 gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
2  ποτήρια τριμμένο μπισκότο, μούσλι και ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα (ανακατεμένα)

Εκτέλεση:
Για ένα μεγάλο trifle χρησιμοποιούμε ένα μεσαίο μπολ. Βάζουμε τα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους μήλα, το μέλι, το νερό και τα μπαχαρικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.  Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.  Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.  Δημιουργούμε στρώσεις από τα μήλα, το μπισκότο και τη σαντιγί. Πασπαλίζουμε με κανέλα, μέλι ή και σάλτσα καραμέλας, προαιρετικά. Διατηρείται στο ψυγείο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου