Γεμιστές πατάτες με τυρί και μπέικον
Υλικά
10 μέτριες πατάτες
100 gr μπέικον ψιλοκομμένο
5 κουτάλια σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
3 κουτάλια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι γάλα
1 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
150 gr τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε
πολύ καλά τις πατάτες. Σε βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για 25
λεπτά. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά τις σουρώνουμε και μόλις μισοκρυώσουν
τις κόβουμε οριζόντια στην μια επάνω πλευρά τους, αδειάζουμε προσεκτικά
(για να μην σπάσουν) το εσωτερικό με ένα κουτάλι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ
κομμένο σε μικρά κυβάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2
κουτάλι σούπας βούτυρο και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά το μπέικον. Μόλις είναι έτοιμο το
τοποθετούμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε το σκόρδο, τα τυριά, τη 1
κουταλιά βούτυρο τον μαιντανό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε
σιγά σιγά το γάλα μέχρι να σφίξει (προσοχή θα δούμε με το μάτι, ίσως χρειαστεί
λιγότερο ή περισσότερο γάλα καθώς το μείγμα δεν πρέπει να γίνει πάρα πολύ
σφιχτό). Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και βάζουμε από πάνω
τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά . Μόλις τις βγάλουμε
μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό για ομορφιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου