ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015


Γλυκόξινο χοιρινό
Υλικά
500 gr χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλo
1 κόκκινη γλυκιά πιπερι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 μικρή κονσέρβα ανανά
4 κουτάλια σούπας ντοματόπαστα
4 κουτάλια σούπας σόγια σος
1 κουτάλια σούπας corn flour
1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο
Corn flour και λάδι για το τηγάνισμα του κρέατος
αλάτι

Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια, όλα στο ίδιο μέγεθος. Αλατίζετε το κρέας και το περνάτε από το κορν φλάουρ για να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα και τηγανίζετε τα κομμάτια του χοιρινού. Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά και τα ανακατεύετε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ανοίγετε την κονσέρβα του ανανά, κόβετε 3 φέτες σε μικρότερα κομμάτια και μετράτε μισό φλιτζάνι από το σιρόπι της  κονσέρβας.Tα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά και προσθέτετε το τηγανισμένο κρέας, τη σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη  και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το φαγητό και προσθέτετε λίγο βραστό νερό αν μειωθεί η σάλτσα. Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές νερό και το ρίχνετε στο φαγητό.
Ανακατεύετε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρετε.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου