ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 19 Απριλίου 2015


Κοτόπουλο με κρέμα τυρί παρμεζάνα και  φρέσκα ρόκα
Υλικά  
2 διπλά φιλέτα κοτόπουλο στήθος
2 ματσάκια ρόκα
250 ml κρέμα γάλακτος 
300 gr τριμμένη παρμεζάνα ,
Χυμό από 2 λεμόνια
150 ml ζωμό κότας
Αλάτι  και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
400 γραμμάρια ρύζι μπασματι για γαρνιτούρα.( αν δεν έχετε   χρησιμοποιήσει ξανά ρύζι μπασμάτι, η αναλογία ρύζι με νερό είναι 1 προς 2  – 1 μέρος ρύζι 2 μέρη νερό)

Εκτέλεση:
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα στήθη ,αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει χρώμα, γυρίζουμε από την άλλη μεριά, αλατοπιπερώνουμε ξανά και μόλις είναι καλά ροδισμένο σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο και μετά προσθέτουμε τον ζωμό κότας, την κρέμα γάλακτος και τελευταία την τριμμένη παρμεζάνα. Αφήνουμε την κρεμά μας να γλασάρει και να δέσει καλά η παρμεζάνα με την υπόλοιπη σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε τοποθετώντας φυλλαράκια φρέσκιας ροκάς στον πάτο του πιάτου και από πάνω το φιλέτο κοτόπουλο , τελειώνουμε το πιάτο μας βάζοντας φλοίδες παρμεζάνας πάνω στο κοτόπουλο. Συνοδεύουμε σε μπολάκια χωριστά ρύζι πασμάτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου