ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015


Εύκολο παγωτό με nutella και σαντιγύ
Υλικά

  • 350 gr σοκολάτα κουβερτούρα (τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια)
  • 1 ποτήρι πραλίνα φουντουκιού (νουτέλα)
  • 2 1/2 ποτήρια κρέμα γάλακτος
  • 1  βανίλια
  • 1/4 ποτηριού ζάχαρη άχνη
  • 1 1/4 ποτηριού ψημένα φιστίκια ή φουντούκια

Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε μια μακρόστενη φόρμα, μια λαδόκολα ή μεμβράνη και τη στρώνουμε καλά στη βάση και στα τοιχώματα φροντίζοντας να εξέχει για να ξεφορμάρουμε καλύτερα. Τη βουτυρώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου και την αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και εν” τω μεταξύ, μέχρι να λιώσει, σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το 1 1/4 ποτηριού κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Μόλις λιώσει η σοκολάτα μπεν μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο σκεύος με τη καυτή λιωμένη σοκολάτα τη νουτέλα,  συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα σοκολάτας στη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά  να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Χύνουμε το μείγμα στη φόρμα και βάζουμε τη φόρμα στη κατάψυξη. Χτυπάμε στο μίξερ χειρός την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτοντας σταδιακά το 1/4 ποτηριού ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Βγάζουμε τη φόρμα από τη κατάψυξη και προσθέτουμε το μείγμα σαντιγί βανίλιας πάνω στο μείγμα σοκολάτας. Απλώνουμε ομοιόμορφα με μια  σπάτουλα και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια τους ξηρούς καρπούς. Πιέζουμε απαλά μέσα στη κρέμα σαντιγί τα φυστίκια με κουτάλι. Σκεπάζουμε το γλυκό μας με τη λαδόκολα ή τη μεμβράνη που προεξέχει από τη φόρμα και αφήνουμε να παγώσει στη κατάψυξη για 3 ώρες. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή τριμμένη κουβερτούρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου