ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015


Κινέζικο ρύζι τηγανητό με αυγό
Υλικά
2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
5 ποτήρια κρύο, βρασμένο ρύζι
2 φρέσκια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
2 αυγά χτυπημένα
2 κουτάλια σούπας soyia sauce
2 κουτάλια σούπας καλαμπόκι από κονσέρβα

Εκτέλεση
Σε ένα γουόκ (ή τηγάνι αν δεν έχετε) ρίχνετε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια τα σοτάρετε για ένα με δύο λεπτά.  Ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε για πέντε λεπτά. Δεν σταματάτε να ανακατεύετε το ρύζι. Το μαζεύετε στο κέντρο του γουόκ ή του τηγανιού και ρίχνετε το αυγό από πάνω.  Μόλις τα αβγά δεν είναι πια ρευστά, κατεβάζετε το ρύζι από τη φωτιά ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου