Σπιτική κις λορέν
Υλικά:
Για τη ζύμη
350gr αλεύρι
145gr βούτυρο
350gr αλεύρι
145gr βούτυρο
1 αυγό
Μία πρέζα αλάτι
Δύο κουτάλια κρέμα γάλακτος
Για τη γέμιση
200gr μπέικον κομμένο μικρούς κύβους
240 ml κρέμα γάλακτος
240 ml γάλα
4 αυγά
Μοσχοκάρυδο
Πιπέρι
Μία πρέζα αλάτι
Δύο κουτάλια κρέμα γάλακτος
Για τη γέμιση
200gr μπέικον κομμένο μικρούς κύβους
240 ml κρέμα γάλακτος
240 ml γάλα
4 αυγά
Μοσχοκάρυδο
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία. Ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλλο. Βουτυρώνουμε τη φόρμα για τάρτα και στρώνουμε μέσα τη ζύμη.
Την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και τη φυλάμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σκληρύνει η ζύμη.
Σκεπάζουμε ολόγυρα την άκρη της με λίγο αλουμινόχαρτο και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση: Βράζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα το μπέικον. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Το απλώνω στην τάρτα. Βάζουμε σε μπεν μαρί το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Απλώνουμε την κρέμα στην τάρτα και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και τη σερβίρουμε.
Την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και τη φυλάμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σκληρύνει η ζύμη.
Σκεπάζουμε ολόγυρα την άκρη της με λίγο αλουμινόχαρτο και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση: Βράζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα το μπέικον. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Το απλώνω στην τάρτα. Βάζουμε σε μπεν μαρί το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Απλώνουμε την κρέμα στην τάρτα και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και τη σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου