ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

 
Χαλβάς με γιαούρτι
 
Υλικά
 
1/2 κιλό σιμιγδάλι
 
1 1/2 ποτήρι γιαούρτι
 
1 ποτήρι βούτυρο λιωμένο
 
2 ποτήρια ζάχαρη
 
5 αυγά
 
3/4 ποτηριού αμυγδαλόψιχα
 
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
 
2 βανίλιες
 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
 
Εκτέλεση
 
Χτυπάτε καλά τη ζάχαρη με τους κρόκους. Κρατήστε μια κουταλιά βούτυρο στην άκρη και ρίξτε το υπόλοιπο στο μείγμα. Ακολούθως  ρίχνετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το κονιάκ, τη βανίλια και την κανέλα. Στο μεταξύ χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ρίχνετε στο μείγμα εναλλάξ λίγη μαρέγκα, λίγο σιμιγδάλι το οποίο έχετε ήδη ανακατέψει με το baking powder  και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Αλείφετε ένα pyrex  με τη 1 κουταλιά βουτύρου που βάλατε στην άκρη και στρώνετε το μείγμα. Βάζετε  από πάνω την αμυγδαλόψιχα. Προθερμαίνετε το φούρνο  στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 55 λεπτά Κόβετε το χαλβά σε κομμάτια αφού κρυώσει.
 
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου