Κέικ με μήλο και γιαούρτι
Υλικά:
1 κουταλάκι baking powder
100gr αμύγδαλα τριμμένα και καβουρδισμένα
200gr μήλο τριμμένο
200gr γιαούρτι
250gr βούτυρο
200gr ζάχαρη
5 αβγά
750gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στη συνέχεια χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέστε τα αβγά ένα προς ένα.
Έπειτα βάζετε το μήλο σε κομματάκια και το γιαούρτι, ανακατεύετε να πάει παντού, προσθέτετε τα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου.
Έπειτα βάζετε το μήλο σε κομματάκια και το γιαούρτι, ανακατεύετε να πάει παντού, προσθέτετε τα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου