Ραβανί
Υλικά
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι αλεύρι
5 αυγά
250gr βούτυρο
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε ένα φλυτζάνι του καφέ χυμό πορτοκαλιού
1/3 ποτηριού ινδοκάρυδο τριμμένο
1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό 2%
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Χυμό ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χωρίζουμε πρώτα τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια τους στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους των αυγών, το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος ρίχνουμε με κουτάλι τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με κουτάλι, με απαλές κινήσεις.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 45 λεπτά.
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το σιρόπι για 10 λεπτά, αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει και με κουτάλα ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σε όλο το γλυκό.
Εκτέλεση
Χωρίζουμε πρώτα τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια τους στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους των αυγών, το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος ρίχνουμε με κουτάλι τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με κουτάλι, με απαλές κινήσεις.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 45 λεπτά.
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το σιρόπι για 10 λεπτά, αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει και με κουτάλα ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σε όλο το γλυκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου