Κρέμα με σιμιγδάλι και φράουλες
Υλικά
3/4 ποτηριού σιμιγδάλι
3 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι φράουλες
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ανάλατο
3 κουτάλια σούπας ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
1/2 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουτάλια σούπας ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού η κρέμα πήξει κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και ένα - ένα τους κρόκους των αυγών. Χτυπάτε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι να γίνουν μαρέγκα. Αφήνετε την κρέμα να γίνει χλιαρή και ρίχνετε μέσα τη μαρέγκα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε την κρέμα ελαφρά και τη βάζετε στη πιατέλα. Σε ένα μπολ λιώνετε τις φράουλες. Βάζετε τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά. Σκορπάτε το μείγμα πάνω από την κρέμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου