ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

 
Πάστα Φλώρα
 
Υλικά
 
250gr  βούτυρο
 
500gr  αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
 
ξύσμα λεμονιού
 
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
 
2 αυγά
 
μαρμελάδα (φράουλα, βερίκοκο κ.α.)
 
 
Εκτέλεση
 
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και το αλεύρι με το baking powder. Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία επιφάνεια.  Σε ένα ταψί στρώνουμε τη μισή ζύμη στον πάτο του ταψιού και στα πλαϊνά και απλώνουμε τη μαρμελάδα από πάνω. Πλάθουμε τη ζύμη σε λωρίδες και τις βάζουμε σταυρωτά πάνω από τη μαρμελάδα. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά.
 
  •  Μπορείτε να θέλετε στις νηστείες στη θέση των αυγών να βάλετε 3/4 ποτηριού χυμό και στη θέση του βουτύρου να βάλετε Spry.
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου