Ελιόπιτα με χυμό πορτοκαλιού
Υλικά
4 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι χοντροκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ξηρό
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, το baking powder, το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο και ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Λαδώνετε ένα ταψί, βάζετε τη μισή ζύμη και ρίχνετε από πάνω τις ελιές ανακατωμένες με το δυόσμο και το κρεμμύδι. Βάζετε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω και ψήνετε την ελιόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφήνετε την ελιόπιτα να κρυώσει, την κόβετε και την σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου