ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015


Βοδινό με πάπρικα και γιαούρτι
Υλικά
1 κιλό βοδινό
3 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγέν (προαιρετικά)
2 κόκκινες πιπεριές κομμένα σε λωρίδες
1 ποτήρι  ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας αλεύρι ή
corn flour

1  γιαούρτι 250
gr
αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6 -7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφού πασπαλίσουμε με την πάπρικα και το καγιέν, σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να βγάλει τα υγρά του στη βάση της κατσαρόλας. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από σπόρους και μεμβράνες και τις ψιλοκόβουμε  σε λεπτά μπαστουνάκια. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλατίζουμε και αφού σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15  λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας. Σ' ένα μπολ διαλύουμε το αλεύρι με 2 κουτάλια σούπας νερό και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας να ενωθούν τα υλικά.  Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ρύζι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου