Μόκα με σαντιγί και σοκολάτα
Υλικά:
225 gr τυρί κρέμα
1 ποτήρι εσπρέσο μόκα λάτε παγωμένο ή 1 ποτήρι στιγμιαίο καφέ με λίγο γάλα παγωμένο
3 ποτήρια ζάχαρη άχνη
500 gr κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
4 κουτάλια σούπας κακάο
2 συσκευασίες μπισκότα πτι μπερ
1 ποτήρι σταγόνες σοκολάτας
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε
μέχρι να αφρατέψει.
Για την κρέμα μόκα
Μέσα στο τυρί κρέμα προσθέστε τον παγωμένο καφέ και τα 3 ποτήρια ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί με 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα σαντιγής στο μείγμα με το τυρί κρέμα και μόκα. Ανακατεύετε απαλά διπλώνοντας με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέστε το κακάο πασπαλισμένο και ανακατεύετε απαλά άλλη μια φορά.
Καλύψτε τον πάτο μιας φόρμας με μπισκότα πτι μπερ.
Απλώστε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με μόκα πάνω από τα μπισκότα. Πασπαλίστε με σταγόνες σοκολάτας. Απλώστε μια στρώση σαντιγί.
Συνεχίζετε το χτίσιμο του γλυκού βάζοντας τις στρώσεις ως εξής : μια στρώση μπισκότα, μια στρώση από την κρέμα με μόκα, σταγόνες σοκολάτας, σαντιγί.
Τέλος πασπαλίστε με τις σταγόνες σοκολάτας και αποθηκεύετε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Μέσα στο τυρί κρέμα προσθέστε τον παγωμένο καφέ και τα 3 ποτήρια ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί με 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα σαντιγής στο μείγμα με το τυρί κρέμα και μόκα. Ανακατεύετε απαλά διπλώνοντας με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέστε το κακάο πασπαλισμένο και ανακατεύετε απαλά άλλη μια φορά.
Καλύψτε τον πάτο μιας φόρμας με μπισκότα πτι μπερ.
Απλώστε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με μόκα πάνω από τα μπισκότα. Πασπαλίστε με σταγόνες σοκολάτας. Απλώστε μια στρώση σαντιγί.
Συνεχίζετε το χτίσιμο του γλυκού βάζοντας τις στρώσεις ως εξής : μια στρώση μπισκότα, μια στρώση από την κρέμα με μόκα, σταγόνες σοκολάτας, σαντιγί.
Τέλος πασπαλίστε με τις σταγόνες σοκολάτας και αποθηκεύετε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου