ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015


Τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι και corn flakes

Υλικά:
Για τη βάση
3 ποτήρια corn flakes ολικής άλεσης
1 ποτήρι νιφάδες βρώμης ψημένες 
3 κουτάλια σούπας βούτυρο, λιωμένο
1½ κουτάλι σούπας μέλι


Για την κρέμα σοκολάτας
400 gr κουβερτούρα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  γάλα ποτηριού 150
ml

1  γιαούρτι στραγγιστό (200g
r)
1  βανίλια

Εκτέλεση:
Για τη βάση: Απλώνουμε τις νιφάδες βρώμης σ’ ένα ταψάκι σε λεπτή στρώση. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Αφού κρυώσουν, τις βάζουμε  στο blender μαζί με τα δημητριακά και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το μέλι, αφού πρώτα το έχουμε ζεστάνει. Τα ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί καλά το μείγμα. Σε μια κουμπωτή φόρμα με στεφάνι που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μία λαδόκολλα, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της βάσης πατώντας το με ένα κουτάλι (κρατάμε 2-3 κουταλιές στην άκρη για τη διακόσμηση). Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για την κρέμα σοκολάταςΒάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες, αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Περιμένουμε 1−2 λεπτά για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο γάλα και να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στη βάση και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες για να σφίξει και να σταθεροποιηθεί. Για να σερβίρουμε αφήνουμε την τούρτα μας για 5−10 λεπτά εκτός ψυγείου. Μ’ ένα μαχαίρι ξεκολλάμε περιμετρικά την τούρτα από την φόρμα. Γαρνίρουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια με το μείγμα της βάσης που έχουμε κρατήσει.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου