ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015


Κιμαδόπιτα με πράσο και κρεμμύδια

Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
3 – 4  πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
3 – 4  φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
700 gr  κιμάς βοδινός ή ανάμεικτος (βοδινός + χοιρινός)
2  ξερά κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
5 αυγά
1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
200 gr γραβιέρα τριμμένη
Λίγος  μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κουτάλια σούπας τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Βουτυρώνετε ένα ταψί και το αφήνετε στην άκρη. Καθαρίζετε και κόβετε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνετε λίγο  ελαιόλαδο και σοτάρετε το κιμά σε δυνατή φωτιά. Τον ανακατεύετε συνεχώς και  μετά από λίγα λεπτά, προσθέτετε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, τα 3/4 ποτηριού ζεστό νερό και αλατοπιπερώνετε.Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το μείγμα για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και τα πράσα. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα για να πιεί το νερό και να μείνει με το λαδάκι του. Κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει, προσθέτετε τη γραβιέρα, τα 4 αβγά, τη τριμμένη φρυγανιά, τη κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.Ανοίγετε με πλάστη τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, της το μέγεθος και το σχήμα που επιθυμείτε και τη στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζετε τη γέμιση, την ισιώνετε και τη σκεπάζετε με τη σφολιάτα με το φύλλο που περισσεύει γύρω γύρω. Τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, χαράζετε με κοφτερό μαχαιράκι σε κομμάτια, χτυπάτε 1 αυγό με λίγο νερό και αλείφετε τη σφολιάτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, στη κατώτερη σχάρα του φούρνου. Όταν ψηθεί η πίτα, την αφήνετε για 20 λεπτά να κρυώσει και την σερβίρετε. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου