ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015


Ομελέτα φούρνου με φέτα και ντοματίνια

Υλικά
10 ντοματίνια πλυμένα, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250-300  gr φέτα
4-5 κουτάλια σούπας βούτυρο
όσο μαϊντανό ψιλοκομμένο θέλετε
8-10 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε ένα ταψί και λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά και τα σοτάρετε.Βγάζετε το κρεμμύδι και την πιπεριά με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε στο τηγάνι τα ντοματάκια, μαραίνοντάς τα για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Απλώνετε στο ταψάκι τα ντοματίνια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Προσθέτετε τη φέτα σε κομματάκια ή τρίμματα μοιράζοντας τη ομοιόμορφα.  Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ με τα αυγά, αλατοπίπερο και το μαϊντανό. Περιχύνετε με το μείγμα το περιεχόμενο του ταψιού και αφήνετε να σταθεί λίγο. Ψήνετε την ομελέτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 40 -45  λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου