ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015


Τυραμισού με κανέλα και φράουλες

Υλικά
1/2 ποτήρι ισχυρό αρωματικό καφέ
3/4 ποτηριού ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά κανέλα
450 gr τυρί κρέμα τύπου Philadelpia ή μασκαρπόνε
1  βανίλια
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
18 μπισκότα σαβαγιάρ 
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κακάο
150gr φράουλες ή raspberies

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το καφέ, 1/4 ποτηριού από τη ζάχαρη και τη κανέλα και σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα,  το υπόλοιπο 1/2  ποτήρι ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε σε τρεις δόσεις τη σαντιγί μέσα στη κρέμα τυριού, ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά  μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Κόβετε τις φράουλες στη μέση ή στα τέσσερα  και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βουτάτε για λίγο τα μισά σαβαγιάρ στο μείγμα καφέ και από τις δύο πλευρές και τα στρώνετε σε μια μακρόστενη φόρμα του κέϊκ ή σε ένα μικρό αντίστοιχο τετράγωνο ταψάκι. Απλώνετε από πάνω το μισό μείγμα μαλακού τυριού. Προσθέτετε από πάνω τις φράουλες. Βουτάτε ελαφρώς τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο μείγμα καφέ και τα στρώνετε επάνω από τις φράουλες. Τέλος απλώνετε πάνω από τα σαβαγιάρ το υπόλοιπο μισό μείγμα μαλακού τυριού και στρώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει. Πριν σερβίρετε το πασπαλίζετε με σκόνη κακάο και με επιπλέον κομμάτια φράουλες (προαιρετικά).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου