Μους φράουλας με μπισκότο
Υλικά
1 1/2 ποτήρι μπισκότα διαιτητικά με μέλι (τριμμένα)
1/4 ποτηριού βούτυρο λιωμένο
2/3 ποτηριού βραστό νερό
1 φακελάκι τζέλι φράουλας σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
1/2 ποτήρι κρύο νερό
½ ποτήρι κρεμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί
½ ποτήρι γιαούρτι χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ
το τριμμένο μπισκότο και το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε τα μπισκότα σε μια φόρμα
με αποσπώμενη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βραστό νερό, την σκόνη
ζελέ και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε το
νερό. Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄ μέχρι να κρυώσει. Βγάζουμε
από το ψυγείο και προσθέτουμε την κρέμα αφού πρώτα την χτυπήσουμε στο μίξερ για
να πήξει, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης ελαφρά μέχρι
να ενωθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα με το μπισκότο και το
βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Το βγάζουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου