ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 9 Μαΐου 2015


Cheesecake λεμονιού με μπισκότα ginger

 Υλικά
Για τη βάση
1 1/2 πακέτο  μπισκότα τζίντζερ (330
gr
)
110
gr
βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
150 ml γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
3 κουτάλια σούπας νερό
180 
gr
ζάχαρη
225
gr
  τυρί κρέμα
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ (μοσχολέμονο)
1  βανίλια

 
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ετοιμάζετε την βάση : Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μίξερ. Τα αδειάζετε σε μπολ, ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με στεφάνι και το πιέζετε με κουτάλι στη βάση για να την καλύψει ολόκληρη, φτάνοντας ομοιόμορφα μέχρι τα τοιχώματα. Ψήνετε το μείγμα στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Το βγάζετε και το αφήνετε έξω να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζετε την κρέμα: Σε μικρό μπολ διαλύετε με τα  3 κουτάλια σούπας ζεστό νερό  την ζελατίνη. Το αφήνετε 10 λεπτά περίπου, μέχρι η ζελατίνα να γίνει διαφανής. Βάζετε στο blender το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε  για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
 Προσθέστε την κρέμα ή το γάλα στο μείγμα του τυριού, ανακατέψτε και αδειάστε το στη φόρμα πάνω στη βάση του μπισκότου. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Σερβίρισμα: Τοποθετείστε τη φόρμα σε πιατέλα και αφαιρέστε το τοίχωμα. Γαρνίρετε με λεπτοκομμένες φλούδες και ροδέλες λεμονιού και λάιμ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου