Σαλάτα με φασολάκια μανιτάρια και αβοκάντο
Υλικά :
450 gr πράσινα φασολάκια
100 gr μανιτάρια στρογγυλά κομμένα σε λεπτές φέτες
50 gr καρύδια
6 καρδιές από αγκινάρες
1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 αβοκάντο κομμένα σε φέτες
Για τη βινεγκρέτ:
2 κουτάλια σούπας ξίδι1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
6 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε ρίχνοντας από πάνω τους κρύο νερό. Βάζετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα βάζο με καπάκι και ανακινείτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βάζετε τα φασολάκια σε ένα μπολ μαζί με τα μανιτάρια σε φέτες, τα καρύδια, αλάτι, πιπέρι και λίγη βινεγκρέτ. Τα ανακατεύετε ελαφρά και τα μεταφέρετε στο κέντρο μιας μεγάλης ρηχής πιατέλας. Τοποθετείστε στην περιφέρεια της πιατέλας τις αγκινάρες, τις λωρίδες της πιπεριάς και τις φέτες του αβοκάντο. Ραντίζετε τη σαλάτα με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε.
Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε ρίχνοντας από πάνω τους κρύο νερό. Βάζετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα βάζο με καπάκι και ανακινείτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βάζετε τα φασολάκια σε ένα μπολ μαζί με τα μανιτάρια σε φέτες, τα καρύδια, αλάτι, πιπέρι και λίγη βινεγκρέτ. Τα ανακατεύετε ελαφρά και τα μεταφέρετε στο κέντρο μιας μεγάλης ρηχής πιατέλας. Τοποθετείστε στην περιφέρεια της πιατέλας τις αγκινάρες, τις λωρίδες της πιπεριάς και τις φέτες του αβοκάντο. Ραντίζετε τη σαλάτα με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου