Peper Steak
ιΥλικά
:
4 βοδινά φιλέτα
2 κουτάλια σούπας πιπέρι σπόρους
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 σφηνάκια ουίσκι
4 κουτάλια σούπας βούτυρο
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές βούτυρο, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετέ τα σε μέτρια φωτιά για 3 - 4 λεπτά. Σβήστε με το ουίσκι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αλατίστε και αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 4 - 5 λεπτά μέχρι να δέσει. Σοτάρετε τα φιλέτα σε 2 κουταλιές βούτυρο και απο τις δυο πλευρές για 2 - 3 λεπτά. Αλατίστε και ψήστε τα στο φούρνο ή στη σχάρα ανάλογα με την προτίμησή σας (για καλοψημένα ή μέτρια).
Σερβίρετε τα φιλέτα με την πιπεράτη σάλτσα και συνοδέψτε με τηγανητές πατάτες και λαχανικά κήπου.
Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές βούτυρο, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετέ τα σε μέτρια φωτιά για 3 - 4 λεπτά. Σβήστε με το ουίσκι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αλατίστε και αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 4 - 5 λεπτά μέχρι να δέσει. Σοτάρετε τα φιλέτα σε 2 κουταλιές βούτυρο και απο τις δυο πλευρές για 2 - 3 λεπτά. Αλατίστε και ψήστε τα στο φούρνο ή στη σχάρα ανάλογα με την προτίμησή σας (για καλοψημένα ή μέτρια).
Σερβίρετε τα φιλέτα με την πιπεράτη σάλτσα και συνοδέψτε με τηγανητές πατάτες και λαχανικά κήπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου