ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Τάρτα με πραλίνα φουντουκιού
 
Υλικά:
Για τη βάση μπισκότου
1  1/2 ποτήρι (175 γραμμάρια) μπισκότα ολικής άλεσης αλεσμένα
6 κουτάλια σούπας (84 γραμμάρια) λιωμένο
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
2 ποτήρια (270 γραμμάρια) πραλίνα φουντουκιού
1 1/2 ποτήρι (340 γραμμάρια) τυρί μασκαρπόνε 
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Σως  σοκολάτας για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Για τη βάση μπισκότου
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Πατήστε το μείγμα μπισκότου στη βάση της ταρτιέρας μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια και ψήνετε για 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη γέμιση
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε την πραλίνα φουντουκιού μαζί με το τυρί μασκαρπόνε, το αλάτι και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. Απλώστε το μείγμα πραλίνας πάνω από τη βάση μπισκότου. Καλύψτε το γλυκό με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.  Σερβίρετε με σως σοκολάτας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου