ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015


Σολομός με σως από μέλι και βαλσάμικο
Υλικά:

1/2 ποτήρι ξύδι βαλσάμικο
2 κουτάλια σούπας  λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
2 κουτάλια σούπας μουστάρδα Dijon
2 κουτάλια σούπας μέλι
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
6 – 7  φιλέτα σολομού
1/2 κουταλάκι γλυκου αλάτι
1/2  κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά σούπας ​​ρίγανη

 Εκτέλεση:
Αναμείξτε  τα πρώτα έξι συστατικά σε μία μικρή κατσαρόλα και αφήστε τα να πάρουν μία ελαφριά βράση. Στη συνέχεια, κλείστε το μάτι και ανακατεύοντας αφήστε τα για 4-5 λεπτά ή μέχρι να πήξουν. Τοποθετήστε το σολομό (με το δέρμα προς τα κάτω) σε ένα καλά λαδωμένο  ταψί και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.  Περιχύστε το σολομό με το γλάσο που έχετε ετοιμάσει και από πάνω πασπαλίστε με τη ρίγανη. Ψήστε στους 200 βαθμους για 12-15 λεπτά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου