ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015


Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπρόκολο

Υλικά:
450 gr στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε κομμάτια
¼ ποτηριού αλεύρι
1 ποτήρι ζωμό κοτόπουλου
¼ ποτηριού μέλι
¼ ποτηριού σάλτσα σόγιας
½ κουταλιά  σούπας φρέσκο τζίντζερ, αποφλοιωμένο και τριμμένο
2 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
2 κουταλάκια  γλυκού σησαμέλαιο, (προαιρετικό)
2 κουτάλια  σούπας ελαιόλαδο
6 ποτήρια  μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
340 gr μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το στήθος κοτόπουλου με ¼ ποτηριού αλεύρι μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα με αυτό. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο (αφήνουμε το υπόλοιπο αλεύρι στο μπολ – θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα για τη σάλτσα).

Για τη σάλτσα: Στο μπολ με το υπόλοιπο αλεύρι, προσθέτουμε 1 ποτήρι ζωμό κοτόπουλου, ¼ ποτηριού μέλι, ¼ ποτηριού σάλτσα σόγιας, ½ κουταλιά  σούπας τριμμένο τζίντζερ, 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο και 2 κουταλάκια  γλυκού σησαμέλαιο (αν χρησιμοποιούμε) και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Αφήνουμε το κοτόπουλο να καθίσει για ένα λεπτό πριν το ανακατέψουμε, στη συνέχεια, σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε άλλη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε το μπρόκολο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες στο τηγάνι και ανακατεύουμε-σοτάρουμε για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το μπρόκολο γινεί τραγανό-τρυφερό. Ανακατεύουμε πάλι την σάλτσα και στη συνέχεια, την ρίχνουμε στα ζεστά λαχανικά. Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα το κοτόπουλο και ψήνουμε άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ζεσταθούν όλα καλά. Αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε ζεστό πάνω από ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου