ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

 
Γλυκό με ρόδια και raspberries

Υλικά :
1 1/2 πακέτο σαβαγιάρ (περίπου 35 κομμάτια)
500 gr κρέμα γάλακτος
100 gr άχνη ζάχαρη
1 βαζάκι raspberries σε σιρόπι (350 gr σιρόπι και καρπό)
200 gr φρέσκο γάλα
1 χούφτα ρόδια για γαρνίρισμα

Εκτέλεση :
Πρώτα -πρώτα στραγγίζουμε τα raspberries από το βάζο , και κρατάμε το χυμό τους σ” ένα μπωλ. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά , πιέζοντάς τα με την ανάποδη ενός κουταλιού , έτσι ώστε σχεδόν να λιώσουν. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα στο μίξερ , στη δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά ώστε να σχηματιστεί αφράτη σαντιγύ και προσθέτουμε σιγά-σιγά την άχνη . Όταν η σαντιγύ είναι έτοιμη , προσθέτουμε τα σουρωμένα raspberries  μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Φυλάμε την κρέμα αυτή στο ψυγείο. Στο μπωλ με το σιρόπι που στραγγίσαμε , προσθέτουμε τα 200ml φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε. Βουτάμε τότε τα μισά σαβουαγιάρ μέσα σ” αυτό το υγρό και τα ποτίζουμε καλά. Λογικά θα τραβήξουν τη μισή ποσότητα υγρού. Τα στρώνουμε στον πάτο ένος pyrex. Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα  από το ψυγείο , συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ ποτισμένα κι αυτά με το υπόλοιπο υγρό σιρόπι-γάλα. Τέλος ολοκληρώνουμε σκεπάζοντας και απλώνοντας την υπόλοιπη κρέμα. Στολίζουμε σκορπίζοντας τα φρέσκα ρόδια στην επιφάνεια του γλυκού.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για λίγο και σερβίρουμε…
Καλή απόλαυση………. τόσο απλά…. τόσο γρήγορα…. 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου