ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμη κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας
 
 
Υλικά:
10 φύλλα κρούστας
2-3 κολοκυθάκια τριμμένα 
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγο μαϊντανό   μαϊντανό
Μισή χούφτα άνηθο
Αλάτι 
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο + για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για λίγο και μετά προσθέτουμε το κολοκυθάκι το οποίο τρίψαμε και αφήσαμε μισή περίπου ώρα με λίγο αλάτι και στραγγίσαμε τα υγρά του.  Τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.  Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και άνηθο. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Ανοίγουμε τα φύλλα.  Λαδώνουμε το μισό φύλλο και διπλώνουμε το άλλο μισό πάνω του. Κατά πλάτος βάζουμε γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες  τις λαδώνουμε και μετά το τυλίγουμε μέχρι τέλους.  Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα και τα τοποθετούμε στο ταψί το οποίο έχουμε πρώτα λαδώσει.
Από πάνω θα λαδώσουμε τα φύλλα και θα ρίξουμε λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.
Αν θέλουμε όμως προσθέτουμε και φέτα στη γέμιση.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου