Trifle Σοκολάτας
Υλικά
400 ml γάλα
2 κουτάλια σούπας corn flour
400 ml γάλα
2 κουτάλια σούπας corn flour
1 βανίλια
50 gr ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
100 gr κουβερτούρα
6 τεμάχια σαβουαγιάρ
1 σφηνάκι λικέρ καφέ
1 σφηνάκι καφέ εσπρέσο, δυνατό, κρύο
2 κουτάλια σούπας νιφάδες μαύρης σοκολάτας
50 gr ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
100 gr κουβερτούρα
6 τεμάχια σαβουαγιάρ
1 σφηνάκι λικέρ καφέ
1 σφηνάκι καφέ εσπρέσο, δυνατό, κρύο
2 κουτάλια σούπας νιφάδες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
Κρατάμε 4 κουταλιές της σούπας από το γάλα και το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε, με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη βανίλια, αφαιρούμε τα σπόρια και τα προσθέτουμε στο γάλα. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά χωρίς να πάρει βράση. Ανακατεύουμε τις 4 κουτάλια γάλα με τους κρόκους, την ζάχαρη, corn flour τραβάμε το γάλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα ανακατεύοντας. Γυρνάμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρεμά. Κρατάμε 1/3 κρέμας γάλακτος και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στη κουβερτούρα και την λιώνουμε σε μπεν -μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σπάζουμε τα σαβουαγιάρ σε χοντρά κομμάτια και τα περιχύνουμε με το λικέρ και τον καφέ εσπρέσο.
Παίρνουμε 4 ποτήρια και μοιράζουμε πρώτα την κρέμα σοκολάτας, μετά τα σαβουαγιάρ και μετά την κρέμα βανίλιας. Χτυπάμε το 1/3 κρέμας που έχουμε κρατήσει σαντιγί και μοιράζουμε στα ποτήρια. Γαρνίρουμε με τις νιφάδες μαύρης σοκολάτας.
Κρατάμε 4 κουταλιές της σούπας από το γάλα και το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε, με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη βανίλια, αφαιρούμε τα σπόρια και τα προσθέτουμε στο γάλα. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά χωρίς να πάρει βράση. Ανακατεύουμε τις 4 κουτάλια γάλα με τους κρόκους, την ζάχαρη, corn flour τραβάμε το γάλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα ανακατεύοντας. Γυρνάμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρεμά. Κρατάμε 1/3 κρέμας γάλακτος και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στη κουβερτούρα και την λιώνουμε σε μπεν -μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σπάζουμε τα σαβουαγιάρ σε χοντρά κομμάτια και τα περιχύνουμε με το λικέρ και τον καφέ εσπρέσο.
Παίρνουμε 4 ποτήρια και μοιράζουμε πρώτα την κρέμα σοκολάτας, μετά τα σαβουαγιάρ και μετά την κρέμα βανίλιας. Χτυπάμε το 1/3 κρέμας που έχουμε κρατήσει σαντιγί και μοιράζουμε στα ποτήρια. Γαρνίρουμε με τις νιφάδες μαύρης σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου