ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Γλυκό ψυγείου με πραλίνα και φουντούκια

Υλικά
40 μπισκότα σαβουαγιάρ περίπου 400 gr
Μισό λίτρο κρέμα γάλακτος
1  μόρφατ  σαντιγί 
 5-6 κουτάλια σούπας  ζάχαρη άχνη
1 συσκευασία τρούφα σοκολάτας 90 γρ.
1 -2 ποτήρια φουντούκια με το φλούδι  καβουρντισμένα
1 συσκευασία πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα 400 gr
Σιρόπι σοκολάτας έτοιμο  
Λίγο κακάο για διακόσμηση

Για το σιρόπι
Μισό λίτρο γάλα
4 κουτάλια σούπας ζάχαρη
4 κουτάλια σούπας κακάο


Eκτέλεση
Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι που θα βουτήξετε τα μπισκότα, ανακατεύοντας το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο, στη φωτιά 1 με 2 λεπτά να διαλυθεί η ζάχαρη. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να γίνει χλιαρό.
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψί με λαδόκολλα και να ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου σε προθεσμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Τα βγάζουμε και τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια, βάζοντάς τα σε σακούλα. Τα χτυπάμε με ένα μπουκάλι ή ένα πλάστη, τα θέλουμε χοντροκομμένα και όχι σκόνη. Αποφεύγουμε το  μπλέντερ.
Βάζουμε ανοικτό το βαζάκι της πραλίνας στο φούρνο μικροκυμάτων στη χαμηλότερη βαθμίδα (εμένα 270 βαθμούς) και το ζεσταίνουμε να αραιώσει για ΄1 λεπτό. Μπορείτε να το βάλετε σε ένα κατσαρολάκι και να το λιώσετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει παχύρευστο αλλά να τρέχει από το κουτάλι.
Βάζουμε εν τω μεταξύ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη  άχνη να χτυπιούνται στο μίξερ περίπου 10 λεπτά , προσθέτουμε τη  μόρφατ  και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά ακόμα το χτύπημα,(κρύα από το ψυγείο που θα τις έχετε αφήσει από το προηγούμενο βράδυ ή μέρα)
Συναρμολόγηση: Παίρνουμε το μεγάλο pyrex και βουτάμε τα μπισκότα ένα ένα στο σιρόπι σοκολάτας και αμέσως τα στρώνουμε στο pyrex το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζουμε μια στρώση , πάνω ραντίζουμε με nutella, φουντούκια, σιρόπι σοκολάτας και τρούφα. Απλώνουμε τη μισή σαντιγί και επάνω βάζουμε ένα 2ο στρώμα μπισκότων βουτηγμένων στο σιρόπι σοκολάτας. Πάνω από τα μπισκότα ξανά nutella, τρούφα, την υπόλοιπη σαντιγί που τη στρώνουμε όμορφα. Τέλος πάνω στη σαντιγί ραντίζουμε 1-2 κουτάλια σούπας σκόνη κακάο, αμύγδαλα, τρούφα και σιρόπι σοκολάτας  .
Το αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει στο ψυγείο και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου