ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Λαζάνια με λαχανικά

Υλικά
2 κουτάλια  σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
3 πράσα
αλάτι, πιπέρι όσο θέλετε
λίγο μοσχοκάρυδο ή κανέλα
3 ποτήρια κολοκύθα βρασμένη κομμένη σε φέτες
2 πατάτες βρασμένες και κομματιασμένες
1 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
1 1/2 ποτήρι παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα  τριμμένη
150 ml γάλα 
9 φύλλα λαζάνια (περίπου 180 gr)
1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη
1 ντομάτα μέτρια ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
 
 
Εκτέλεση
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα πράσα για μερικά λεπτά να γυαλίσουν. Προσθέτετε τη ντομάτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πιουν τα υγρά τους.  Αλατοπιπερώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε την κολοκύθα και τις πατάτες με 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, λίγα από τα μπαχαρικά  και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε το γάλα σε ένα ταψάκι και σκεπάζετε με το 1/3 από τα λαζάνια. Στη συνέχεια απλώνετε το μισό μείγμα της κολοκύθας και το μισό μείγμα πράσων και κρεμμυδιών. Σκεπάζετε με άλλη μία στρώση λαζάνια. Απλώνετε άλλη μία στρώση με μείγμα κολοκύθας και μείγμα κρεμμυδιών-πράσων. Ανακατεύετε το μείγμα κολοκύθας που έχει περισσέψει με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και καλύπτετε το τελευταίο στρώμα λαζάνια, πασπαλίζοντας με 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και σκορπίζετε κομματάκια βούτυρο. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου