Ψητά λαχανικά με κάρυ και σως γιαουρτιού
Υλικά
5 - 6 μέτριες πατάτες κομμένες στα 2 ή στα 4
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε στικς κατά μήκος
2 καρότα κομμένα σε στικς κατά μήκος
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε χονδρές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια γλυκού κάρυ σε σκόνη
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Για τη σως γιαουρτιού κόλιανδρου:
200 .gr γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
ψιλοκομμένo κόλιανδρο
2 κουταλάκια σούπας χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα ταψί βάζετε τις πατάτες, τη κόκκινη πιπεριά, το κολοκύθι, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνετε λάδι, πασπαλίζετε με το κάρυ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε τα λαχανικά στο προθερμασμένο φούρνο για 30 -40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και καραμελώσουν τα λαχανικά ανακατεύοντας κατά διαστήματα να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
Για τη σως γιαουρτιού κόλιανδρου: Βάζετε σε μπολ όλα τα υλικά για τη σως και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός ή στο multi μέχρι να έχετε μια λεία κρεμμώδη σως. Βάζετε τη σως σε μπολ και τη σερβίρετε με τα ψητά λαχανικά και πίτες αραβικές ή πίτες για σουβλάκι ή φρυγανισμένο ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου