ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Γαρίδες σαγανάκι στο φούρνο
 
Υλικά
12 με 16 κομμάτια γαρίδες μεγάλες
300 gr φέτα
½ κιλό ντομάτες ώριμες και σφικτές
1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
3 κουτάλια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι  γλυκού πάπρικα γλυκιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις ντομάτες και κρατάμε το "νερό" τους σε ένα ποτήρι. Σε μια κατσαρόλα  βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι. Και μετά βάζουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει πηκτή.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα νέο τηγάνι όπου έχουμε μέσα τις γαρίδες και αφού πάρει μια βράση, βάζουμε και τη φέτα σε κομματάκια. Τέλος, μεταφέρουμε σε pyrex τις γαρίδες με τη σάλτσα, σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) για 10-15 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Καταλαβαίνετε ότι είναι έτοιμο μόλις έχει πάρει λίγο χρώμα στο πάνω μέρος.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου