Αφράτα ρολά κανέλας
Για τη ζύμη:
550 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής
25 gr μαγιά
70 gr λιωμένο βούτυρο
210 ml γάλα
2 αυγά
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
1 κουτάλι σούπας κανέλα
200 gr μαύρη ζάχαρη
85 gr βούτυρο
Για επικάλυψη:
1 αυγό
2 κουτάλια σούπας γάλα
Διαδικασία:
Ανακατέψτε με το μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο για πέντε λεπτά στο σιγανό. Αν είναι πολύ υγρό προσθέστε 2 κουτάλια σούπας αλεύρι.
Αφού ανακατέψτε καλά, βάλτε λίγο αλεύρι στο μπολ, κάντε τη ζύμη μία μπάλα και καλύψτε την με μία πετσέτα για μία ώρα.
Για τη γέμιση βάλτε σε ένα μικρό μπολ τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα και ανακατέψτε.
Ξεσκεπάστε τη ζύμη και πιέστε την ώστε να φύγει ο αέρας. Στη συνέχεια ανοίξτε τη ζύμη και απλώστε την μέχρι να φτάσει μισό εκατοστό στο ύψος.
Απλώστε τη γέμιση και σιγά σιγά τυλίξτε όλη την επιφάνεια μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρολό. Κόψτε το ρολό σε κομματάκια, βάλτε τα στο ταψί και αφήστε τα να φουσκώσουν για 15 με 20 λεπτά.
Τέλος αλείψτε με το μείγμα της επικάλυψης και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 12 με 15 λεπτά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου