Τούρτα μους σοκολάτας με βάση μπισκότο
Υλικά:
Για τη μους
6 ασπράδια αυγών
60 gr ζάχαρη
250 gr σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά σούπας στιγμιαίο καφέ
50 gr λικέρ καφέ (προαιρετικά)
450 gr σαντιγί morfat
1 βανίλια
Για τη βάση (μπισκότο) και το γαρνίρισμα
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
100 gr βούτυρο λιωμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
200 gr σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
Για το γαρνίρισμα
μερικές φρέσκες φράουλες και κομματάκια λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση
Για τη βάση: Σε ένα μπολ θρυμματίστε τα μπισκότα και περιχύστε με το κονιάκ και το λιωμένο βούτυρο. Μόλις κρυώσει λίγο η λιωμένη σοκολάτα, την προσθέτετε και αυτήν μέσα στο μείγμα. Ανακατεύτε καλά φροντίζοντας να αποκτήσετε ένα αρκετά σφιχτό μείγμα (αλλιώς συμπληρώνετε με λίγο τριμμένο μπισκότο).
Για τη μους: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύετε τον καφέ με το λικέρ. Χτυπάτε σε μαρέγκα τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτετε λίγο-λίγο στη μαρέγκα τη σοκολάτα, στη συνέχεια το λικέρ και τον καφέ και ανακατεύετε με μια τρυπητή κουτάλα προσεχτικά να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Τέλος προσθέτετε και τη σαντιγί ανακατεύοντας και πάλι απαλά μέχρι να ενωθεί το μείγμα.
Για τη σύνθεση: Τοποθετήστε ένα στεφάνι πάνω σε ενα δίσκο ή πιάτο, διαφορετικά χρησιμοποιήστε μια αποσπώμενη φόρμα για να συνθέσετε την τούρτα. Με το μείγμα μπισκότου φτιάχνετε μια βάση πάχους 1 εκ. μέσα στη φόρμα και την αφήνετε μια ώρα περίπου στο ψυγείο να σφίξει. Μόλις κρυώσει απλώνετε πάνω στη βάση μπισκότου τη μους σοκολάτας ελέγχοντας χωρίς να αφήνετε κενά. Ξαναβάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες μέχρι να σφίξει καλά κι η μους. Σερβίρετε αφού γαρνίρετε με φράουλες και κομμάτια λευκής σοκολάτας ή μπισκότου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου