Δροσερό γλυκό με γιαούρτι και μαρμελάδα
Υλικά:
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1 1/2 πακέτου μπισκότα θρυμματισμένα της επιλογής σας
μαρμελάδα της επιλογής σας
1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
500 gr κρέμα γάλακτος
ξηρούς καρπούς για το πασπάλισμα
1 1/2 πακέτου μπισκότα θρυμματισμένα της επιλογής σας
μαρμελάδα της επιλογής σας
1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
500 gr κρέμα γάλακτος
ξηρούς καρπούς για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα μπισκότα στο blender και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, βάζουμε σε γυάλινο μπολ 3-4 κουταλιές από τα τριμμένα μπισκότα.
Ταυτόχρονα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Έπειτα, βάζουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα και μαρμελάδα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τις στρώσεις και τελειώνουμε απλώνοντας στην επιφάνεια της κρέμας την μαρμελάδα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά για αρκετές ώρες. Πασπαλίζουμε το γλυκό με ξηρούς καρπούς της επιλογής μας και σερβίρουμε.
Προτείνω να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα κεράσι καθώς ταιριάζει απόλυτα.
Ρίχνουμε τα μπισκότα στο blender και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, βάζουμε σε γυάλινο μπολ 3-4 κουταλιές από τα τριμμένα μπισκότα.
Ταυτόχρονα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Έπειτα, βάζουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα και μαρμελάδα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τις στρώσεις και τελειώνουμε απλώνοντας στην επιφάνεια της κρέμας την μαρμελάδα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά για αρκετές ώρες. Πασπαλίζουμε το γλυκό με ξηρούς καρπούς της επιλογής μας και σερβίρουμε.
Προτείνω να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα κεράσι καθώς ταιριάζει απόλυτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου