ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ριζότο με σπαράγγια και μανιτάρια
 
Υλικά
1 δέσμη σπαράγγια
5 - 6 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
120 gr βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
450 gr ρύζι για ριζότο
125 ml λευκό ξηρό κρασί
1000 ml ζωμό λαχανικών
60 γρ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε 2 -3 μέρη. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε να λιώσει το μισό βούτυρο (3 κ.σ.) και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 1 λεπτό, μετά προσθέτουμε τα σπαράγγια και  τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το ρύζι και «σβήνουμε» με το κρασί. Ανακατεύουμε καλά.
Όταν έχει εξατμιστεί το κρασί, αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό ζωμό λαχανικών, λίγο κάθε φορά και ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε ζωμό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία κάθε φορά που εξατμίζεται και περίπου για 15 – 18 λεπτά, όσο δηλαδή θα μας πάρει για να μαγειρευτεί το ριζότο μας. Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά, ελέγχουμε το αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτουμε. 
Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό πασπαλίζοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου