ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Πασχαλινό Τσουρέκι με σοκολάτα

 
Υλικά
6  ποτήρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής
½ ποτήρι ζάχαρη
1 ½ ποτήρι  γάλα χλιαρό
150 gr βούτυρο flora soft (λιωμένο) και 30 gr για επάλειψη
400 gr  κουβερτούρα σοκολάτα
1 αυγό
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
16 gr  μαγιά
 
Εκτέλεση
 Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη.Κάνουμε μια λακούβα στο μείγμα και προσθέτουμε το λιωμένο  flora soft (όχι ζεστό αλλά χλιαρό), το αυγό ελαφρά χτυπημένο  και το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε το μείγμα σιγά σιγά και το ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ζύμη εύπλαστη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε λαδωμένο σκεύος και τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για 1 ½ ώρα σε ζεστό μέρος  μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Μετά ανοίγουμε  τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο  φύλλο 1 εκ .περίπου διαστάσεων ανάλογα με τις διαστάσεις της φόρμας μας. Μπορούμε  να χρησιμοποιήσουμε τη κλασική φόρμα  για κεικ με τρύπα  λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί  και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Στρώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στο φύλλο. Τυλίγουμε σε ρολό από τη στενή πλευρά του φύλλου.  Βάζουμε το ρολό στη φόρμα και ενώνουμε καλά τις άκρες να κολλήσουν. Αλείφουμε με τα 30 gr λιωμένης μαργαρίνης. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα ακόμη να φουσκώσει μέσα στη φόρμα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45  με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Όταν κρυώσει  το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη και ζάχαρη άχνη.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου