Cheesecake με γιαούρτι
Υλικά
200 gr μπισκότα digestive
75 gr βούτυρο, λιωμένο
1 φακελάκι ζελατίνης διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι νερό
120 gr ζάχαρη
600 ml κρέμα γάλακτος
500 gr στραγγιστό γιαούρτι στραγγιστό
4 κουτάλια σούπας μέλι
75 gr βούτυρο, λιωμένο
1 φακελάκι ζελατίνης διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι νερό
120 gr ζάχαρη
600 ml κρέμα γάλακτος
500 gr στραγγιστό γιαούρτι στραγγιστό
4 κουτάλια σούπας μέλι
4 κουτάλια σούπας νερό
3 κουτάλια σούπας χαλεπιανά ελαφρά τριμμένα
2 κουτάλια μαρμελάδα της αρεσκείας σας
3 κουτάλια σούπας χαλεπιανά ελαφρά τριμμένα
2 κουτάλια μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να καλυφθούν όλα τα ψίχουλα. Τα αδειάζουμε στη φόρμα και τα πατάμε με το χέρι ή ένα κουτάλι μέχρι να στρωθούν ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το μέλι και με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη διαλυμένη στο νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρμελάδα. Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο όλη νύχτα. Πριν σερβίρουμε στολίζουμε με φρούτα και χαλεπιανά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου