Πασχαλινό Κέικ
Υλικά:
Για το σοκολατένιο κέϊκ:
200 gr σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
2 αυγά
1 3/4 ποτηριού αλεύρι ζαχαροπλαστικής
1/4 ποτηριού σκόνη κακάο
3/4 ποτηριού γάλα
Για τη διακόσμηση:
1 ποτήρι Nutella ή άσπρη ζαχαρόπαστα
μικρά σοκολατένια αυγά για διακόσμηση
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί, το λαδώνετε και το στρώνετε με λαδόκολλα που να προεξέχει περιμετρικά.Λιώνετε τη κουβερτούρα μπεν μαρί και αφήστε τη στην άκρη να κρυώσει λίγο. Εν τω μεταξύ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κακάο σε μπολ και το αφήνετε και αυτό.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε ένα ένα σταδιακά τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάτε 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Αρχίζετε να ρίχνετε στο μείγμα, σταδιακά και εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου. Σε περίπτωση που αρχίζει να “καίγεται” στην επιφάνεια, σκεπάστε το με ένα αλουμινόχαρτο. Το βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε στο ταψί για 15 λεπτά. Μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Για το γαρνίρισμα: Μόλις κρυώσει, το βάζετε σε πιατέλα, το αλείφετε με τη Nutella ή τη ζαχαρόπαστα και το διακοσμείτε με σοκολατένια πασχαλινά αυγά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου