Γρήγορο προφιτερόλ με σαβουαγιάρ
Υλικά
Μπισκότα σαβουαγιάρ 2 ανά ποτήρι περίπου ή 15
με 20 για μπολ.
Για
την κρέμα σοκολάτας:
1
lt γάλα και μισό l/2 lt κρέμα
γάλακτος 1/2 ποτήρι κακάο σκόνη
1 ποτήρι αλεύρι ζαχαροπλαστικής
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη ή και λιγότερη
2 βανίλιες
2 κουταλιά σούπας βούτυρο
Για
τη σαντιγί:
500
gr κρέμα γάλακτος φυτική ή
μια μόρφατ μεταλλικό κουτί παγωμένη και χτυπημένη πολύ καλά στο μίξερ. 2 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Για την κρέμα σοκολάτας: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα
το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα,
ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα σοκολάτας.
Ρίχνουμε προς το τέλος τη βανίλια και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το
βουτυρο, ανακατεύουμε να γιαλίσει και βάζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της
κρέμας για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σαντιγί: Χτυπάμε στο μίξερ την
κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν σαντιγί και
την βάζουμε στο ψυγείο. Σε μπολ ή ποτήρια βάζουμε κάτω κρέμα σοκολάτα, σαντιγί,
μπισκότα κομμένα στα 2, και επαναλαμβάνουμε , όσες στρώσεις θέλουμε,
τελειώνουμε με σαντιγί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου